Na een eerste seizoen starten ze bij CSA De Plantentrekker aan een vervolgseizoen. Om dit feestelijk in te zetten wordt er op zaterdag 16 april een heus lentefeest gehouden.

Van 13u tot en met 16u30 kunnen geïnteresseerden, sympathisanten, geëngageerden, enz. een kijkje komen nemen op het veld van De Plantentrekker in Geel. Tijdens dit moment kan eenieder de sfeer komen opsnuiven van het veld en de omliggende natuur. Het is voor CSA De Plantentrekker van groot belang om zoveel mogelijk te werken in overeenstemming met de natuur. Niet enkel biologisch telen is een vanzelfsprekendheid, ook de omgeving moet in evenwicht zijn. Tijdens het najaar werd dan ook een haag aangeplant van inheemse heesters en zal er de mogelijkheid zijn om meer te weten te komen rond onze nieuwe natuurlijke bijenkast. Zo proberen we van het veld een nuttige maar tevens ook aangename plaats te maken waar je even kan verpozen en genieten van al het moois dat er groeit, bloeit en leeft.

Plantentrekker

Op twee rondleidingsmomenten zal boer Tim meer uitleg geven over de betekenis en de werking van de CSA. Als CSA trekt De Plantentrekker de kaart van de zelfoogstboerderij. Maar indien je niet in de mogelijkheid bent of geen zin hebt om te oogsten is er sinds dit jaar het vlinder-abonnement. Een gloednieuw en mooi alternatief waar je tijdens de rondleidingen meer over te weten kan komen.

Tussendoor is er de mogelijkheid om te genieten van verse sapjes en heerlijke hapjes. Eens de honger gestild en de dorst gelest is er ook nog de mogelijkheid om te helpen met het planten van de aardappelen, het maken van een bijenhotel, of één van de andere randactiviteiten. Kom gerust een kijkje nemen op zaterdag 16 april omstreeks 13u. Het veld is te bereiken via het zandpad links naast Brandemolenstraat 5. Door de beperkte parkeermogelijkheid, raden we iedereen aan om met de fiets te komen. Tot dan!